Wat houdt het in

Na je aanmelding regelt de coördinator een kennismaking met jou en je maatje. Verder regelen jullie alles zelf. Als maatjes spreken jullie regelmatig af. Je beoefent bijvoorbeeld samen een hobby, pakt een terrasje, of je gaat samen wandelen. Sporten, naar de film, fietsen, … Alles kan, zolang jullie het maar allebei leuk vinden.

Af en toe neemt de coördinator contact op om te vragen hoe het maatjescontact gaat. Hebben jullie als maatjes een goed idee, een vraag, of een tip? Die kunnen jullie altijd bij de coördinator kwijt.

Missie

Een psychische ziekte kan diep ingrijpen in het leven van de mens, bijvoorbeeld het verlies van werk en het verlies van sociale contacten. Veel mensen die met de psychiatrie in aanraking zijn geweest, zijn in de loop der tijd alleen komen te staan. Soms is het moeilijk om weer contacten te leggen en te onderhouden.

‘Gewoon een maatje’ probeert het sociale isolement te verminderen door een deelnemer, iemand met een psychiatrische achtergrond, in contact te brengen met een vrijwilliger. De kerngedachte is het contact van mens tot mens. Samen alledaagse, leuke dingen doen, zoals een kopje koffie drinken, wandelen, fietsen, of winkelen. Kortom: iets gezelligs binnenshuis en buitenshuis ondernemen met elkaar. Het individuele contact zal eens per week of eens per twee weken zijn.

“Gewoon een Maatje” is een initiatief van de RIBW, Regionale Instelling voor Beschermende Woonvormen Nijmegen & Rivierenland.

Ik kom graag buiten, maar niet alleen…

Met mijn maatje wandel ik weer heerlijk in het bos.

Fijn dat mijn maatje regelmatig langskomt!

Daar kijk ik echt naar uit.

Ik kook de laatste tijd weer vaker zelf, en de boodschappen doe ik dan samen met mijn maatje smile

Ik word ook een maatje.

 

Klik!  (knop naar aanmelding)

Ik ben actiever geworden sinds ons maatjescontact; nu heb ik meer energie.

Het is mooi om op deze manier iets voor iemand te betekenen. Ik kan het iedereen aanraden.

Het kost niet veel en ik kan wel veel geven.

Het is interessant om iemand te ontmoeten met een ander leven.