Deelnemer worden

Als je begeleid wordt door de RIBW kun je deelnemer worden bij ‘Gewoon een maatje’. Het gaat bij maatjescontact om contact van mens tot mens, om respect en gezelligheid. Jouw maatje is geen hulpverlener, maar iemand om samen gewoon een leuke tijd mee te hebben. Voor vragen of onduidelijkheden kunnen jullie terecht bij de coördinator.

Kennismakingsgesprek
Nadat je je hebt aangemeld neemt de coördinator contact met je op voor een eerste kennismaking (buiten!). In dit gesprek bespreken jullie samen een aantal onderwerpen: jouw interesses en verwachtingen en wat je zou willen ondernemen met een maatje. Je krijgt uitleg over hoe het project werkt en welke mogelijkheden er zijn.

Het kennismakingsgesprek kan plaatsvinden bij jou voor de deur ergens in de stad.

Hierna gaat de coördinator op zoek naar een passend individueel maatje. Zodra die gevonden is wordt er een eerste ontmoeting gepland waar de coördinator ook bij aanwezig is.

De eerste ontmoeting voor individuele maatjes
Tijdens de eerste ontmoeting leer je elkaar beter kennen en bekijk je of het klikt tussen jou en je maatje.

En daarna…
Besluiten jullie om verder te gaan, ben je samen met je maatje verantwoordelijk voor het maken van afspraken. Je bespreekt wat je samen kunt gaan doen. Na ongeveer 2 maanden kijken we terug op de afgelopen periode. Je kunt beslissen of je door wilt gaan met het contact.

Een maatjescontact duurt minimaal één jaar. Als in de loop van het jaar het contact toch niet naar wens verlopen, dan kan in overleg met de coördinator eerder worden gestopt.

Aan het einde van het jaar is er een evaluatiegesprek. We bespreken samen, of individueel, hoe het jaar is verlopen. Zijn jullie allebei positief over het contact dan kan het maatjescontact verlengd worden. Zowel deelnemer als vrijwilliger heeft het recht om het contact te stoppen.

Reacties zijn gesloten.