‘Gewoon een Maatje’ voor bijzondere aandacht.

Vind je het gezellig om samen iets te doen of lijkt het je leuk om regelmatig iemand te ontmoeten? Wil je graag iets voor een ander doen of zou je het fijn vinden dat er regelmatig iemand voor je is, waarmee je dingen onderneemt?
Misschien is ‘Gewoon een Maatje’ iets voor jou. Wij zijn een gezellige groep mensen die het fijn vinden om contact van mens tot mens te hebben.

‘Gewoon een Maatje’ zet zich in voor mensen vanaf 16 jaar die vanwege een psychiatrische achtergrond weinig in contact komen met anderen en voor vrijwilligers die graag iets willen betekenen voor een medemens.

Eén van onze activiteiten is het tot stand brengen van een maatjescontact tussen een vrijwilliger en een deelnemer gedurende een jaar.

Daarnaast bieden wij voor ingeschreven deelnemers en vrijwilligers, met of zonder maatje, andere mogelijkheden voor sociaal contact in de vorm van diverse groepsactiviteiten en vrijwilligerswerk. Dit doen we door ruimte te geven voor ideeën en te zorgen voor contact en middelen. We willen proberen zo een verrijking te zijn voor alle mensen die deelnemen, maar ook voor hun verdere directe omgeving, voor hun wijk en gemeente.

‘Gewoon een Maatje’ is een project van de RIBW Nijmegen en Rivierenland gestart in 2001 en bestaat dit jaar dus 13 jaar.

Iedereen kan op zijn of haar manier een Maatje zijn. Het is ook mogelijk dat je zowel deelnemer als ook vrijwilliger bent.

 

Reacties zijn gesloten.